bitter

Ber så mycket om ursäkt för min frånvaro här på bloggen men ärligt talat så har jag inte haft ett skit att berätta för er. I torsdags blev jag jättejätteförkyld och fick vara hemma från jobbet på fredagen. Resten dagar har sett lika dana ut: har jag inte jobbat så har jag legat hemma i min säng och spelat sims för att försöka bli frisk någon jävla gång. Inte så intressant för er och läsa direkt. Idag, tisdag, är jag fortfarande jätteförkyld men på väg mot det bättre.

Valborg idag också.
Idag ska vi fira in våren. Hade tyvärr varken lusten eller pengarna till att fira in våren ikväll med mina tjejer idag på Smögen. Får prioritera min förkylning och min plånbok ikväll helt enkelt. Men inte är väl jag bitter. Jag ska krypa ner och spela sims, hela kvällen! Imorgon ska jag jobba och tjäna pengar innan min älskling kommer. Alltså hör på mig!!!! Hur gammal var jag nu igen? 45? Jag behöver något som skakar om mig. Jag behöver Magaluf och sjuka fyllor, bara 21 dagar kvar!!!
 
Bilden har inte någonting med inlägget och göra egentligen. Såg väl lite trevligt ut bara med en glad Frida

seriepremiär

 
Dagens seriepremiär slutade 2-2 mot SAIS
Och herregud vad vi visade vilken kämparglöd och styrka vi har! Efter en trög första halvlek dominerade vi i andra halvlek och när det var fem minuter kvar (vi låg under med 2-0) sparkade Linn in två snabba mål. Vilken lycka! Som alla kämpade och som vi var värda den poängen. Jag själv var missnöjd med min insats idag men är så nöjd för vad mitt fantastiska lag presterade! Nu gäller det att komma igång mer med fotbollsträningarna, jag vet ju att jag är så mycket bättre än vad jag gjorde idag.
 
Sen kunde man ju inte önskat efter bättre väder heller! Inga underställ och jag fick allt lite färg om kinderna idag också, det känns grymt!

aldrig mer matte

 
Idag har jag varit produktiv minnsan.
Började dagen halv 9 med att spenderade min första fredag denna terminen i skolan med ett kursprov i matte c! Äntligen så är skiten över. Aldrig mera ska jag behöva derivera, kolla på grafer eller faktorisera. Så jäkla skönt det var att lämna in provet och veta: Aldrig mer! Plus i kanten var väl också att det kändes bra. Tillräckligt bra för att känna att det inte var ett IG i alla fall! Väl hemma blev det ett pass på gymmet med Lisa. Körde mitt pass jag fått av min PT som går på drygt 50 minuter. Då tränar jag hela kroppen och avslutar med övningar som ska stärka upp min rygg. Trots ett matte prov så tycker jag dagen och helgen började hur bra som helst. Imorgon är det utgång på Lagergrens och på söndag är det seriepremiär!!
 

UPPDATERAT: Fick idag reda på att jag fick långt över gränsen till godkänt på provet, känns gryyyymt!!!

en helt ny värld

 
Här har ni mig i glasögonenFörsta gången jag tog på mig dom kände jag mig som Bella i Twilight när hon precis blivit vampyr, jag kan se ALLT! Det är faktiskt knappt någon som tänkt på att jag har skaffat glasögon trots att jag aldrig haft det innan, jättekonstigt! Enligt mina kompisar tycker dom inte det ser konstigt eller annorlunda ut, vilket kanske är ett tecken på att jag passar i glasögon. Jag är iallafall jätteovan i det fortfarande men tycker om dom väldigt mycket!
 
Imorgon är vi lediga, sjuukt skönt!

studentfest

 
Jag och min bästa Pauline
 
Igår hade jag en otroligt rolig kväll tillsammans med goa människor på Harrys i Uddevalla som hade 50dagarsfest för alla studenter. Dansade som en galning med mina favorittjejer Lisa och Pauline hela kvällen!! Idag har jag och Pauline bara slappat i sängen framför Greys Anatomy, en riktig bakisdag med andra ord.

om att vara utan dig

Många har frågat mig, angående min resa till australien, hur det kommer gå för mig och min pojkvän. Kommer vi göra slut? Kommer vi fixa att vara ifrån varandra i ett halvår? Ganska stora och tuffa frågor att handskas med. När det här kom på tal i januari var det inga glada miner från min pojkvän kan jag ju säga. Kort och gott så fick han lite av panik. Även om han inte sa det rakt ut till mig så kände jag det. Jag såg det i hans ögon och märkte att han inte kände sig bekväm i att jag skulle flyga till andra sidan jorden själv. Vilket jag absolut kan förstå, hade det varit tvärtom hade jag nog reagerat lika dant i början. Sen att det är inte många av mina kompisar som är särskilt positiva är också konstigt tycker jag. Det är ingen som är speciellt övertygad när jag säger hur jag tror på att vi kommer hålla ihop.
 
Men vad ska man göra när man är två och den ena har drömmar som, tyvärr, inte inkluderar den andra? Jag har i flera år drömt om att resa ensam efter studenten. Jag har drömt om att utmana mig själv och verkligen lära mig vad livet handlar om. Det har aldrig varit tanken att någon ska få följa med på mina resor just på grund av den anledningen att jag inte vill kunna ha någon att skydda mig bakom när allt skiter sig. Jag vill lära känna mig själv, utifrån och in. Jag kan så mycket mer än vad jag tror och nu, under dessa sex månader, kommer allt sättas på spel. Jag har äntligen hittat vad jag vill göra och tror stenhårt på det här. Åker jag inte så kommer jag ångra det i resten av mitt liv, det är jag säker på.
 
Som tur är så har min pojkvän äntligen börjat acceptera, förstå och stötta. Han har förstått att hur mycket jag än älskar honom så kan inte han få sätta stopp för mina drömmar. Och det är därför jag tror att vi kommer hålla ihop. Det kommer vara jobbigt, det kommer vara tufft och det kommer vara outhärdligt vissa dagar men vi kommer fixa det. Och om det visar sig att vi inte håller ihop så måste jag tro att han inte är rätt för mig (vilket det känns som om han är).
 
Jag känner mig så känslokall. Att alla tror att jag kan säga det här och har sagt från dag ett utan att känna något. Att jag så enkelt kan åka ifrån Mathias, min familj och mina vänner. Sanningen är att det är inte enkelt. Det är fruktansvärt jobbigt och det vrider i magen så fort jag tänker på det. Men jag har helt enkelt bestämt mig och då måste jag också göra det. Jag vet att det kommer vara den bästa upplevelsen i mitt liv och det är det som drar i mig just nu. Allt kommer vara så värt det i slutändan, det tvivlar jag inte en sekund på.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sen måste jag säga att det känns galet egentligen att prata såhär om någon nu, i den här tidiga åldern, men vad ska man göra när det känns bra? Jag tänker inte chansa iallafall.

nu är det helg

 
På väg hem från skolan var det party i bilen, för nu är det helg!

glasögonorm

 
Var på synundersökning tidigare i veckan och fick reda på att jag faktiskt behöver glasögon. Känt av huvudvärk och ansträngda ögon de senaste och det här känns som om rimlig förklaring varför. Behöver dom dock bara under lektioner, när jag ser på tv och när jag ska köra bil, vilket är skönt. Båda mina föräldrar har glasögon så det var väl bara en tidsfråga innan även jag skulle få det. Skönt också att jag faktiskt gick och kolla, så jag inte gick utan det och att det skulle blivit värre. För just nu ser jag egentligen inte dåligt, är bara lite närsynt.
 
Det blev (som ni kanske förstod) glasögonen ovan, tyckte de var skitfina. De ska vara klara nästa vecka så dår slänger jag upp en bild hur jag ser ut som glasögonorm.

we found love

 
Måndag igen, påsklovet slut och endast 58 dagar kvar till studenten (okej frida, kan du inte prata lite mer om studenten?!). Vi är inne på slutspurten nu kära vänner och det riktigt känns. Det känns i magen och enda ut i fingertopparna! Nästa vecka är det kursprov i matte C och det ska bli så u-n-d-e-r-b-a-r-t att få den överstökad! Är nästan hundra på att jag kommer få godkänd i kursen också så det är en liten befrielse och slippa oroa sig för det.
 
Bjuder också dagen till ära på lite självportätt. Vet inte varför jag alltid ska se så frånvarandra ut med öppen mun och förvånade ögon, men på något konstigt sätt gillar jag det. Vilken gillade du bäst - färg eller svartvit?

runkeeper

 
Blev en kort vända i slingan idag på nästan 4 km. Körde även lite ryggövningar jag fått av min PT. Det är ju trots allt fredag och då fuskar vi lite! När jag joggar/går använder jag mig av Runkeeper som jag personligen tycker är den bästa appen till just iphone. Den sparar alla sina resultat så man kan se om man förbättras genom gångerna. Jag har försökt att sätta upp ett mål nu innan studenten (vilket kommer bli jäkligt svårt) att springa milen! Jag blir inte besviken om jag inte fixar det men det hade varit riktigt skoj att ha gjort ändå. På söndag är det träningsmatch mot Ljungskile/Groheds damlag, vilket ska bli väldigt spännande! Hoppas på ett jämnt men samtidigt tufft motstånd.
 
Ikväll blir det bara slapp framför tvn och ladda inför morgondagens högskoleprov. Gud vad jag egentligen inte orkar, men måste man så måste man. Har ju inte tid i höst att göra det så får har inte så mycket till val, håll tummarna för mig!

Om någon är intresserad hittar ni min tränings-lista när jag är ute och joggar eller går till gymmet HÄR. Älskar mina senaste låtar från "3LAU" och "The white panda", de är så jäkla bra. Länka gärna om du har en grym tränings-lista också!

fuck cancer

"Det här är var vi gör. Det här är vad vi står för. Det här är vad vi är"
 
Ännu en bra, viktigt och fin film från Ung Cancer.
En kille från min hemtrakt, två år yngre än mig, fick förra sommaren beskedet om att han hade cancer i sitt knä och jag kan inte ens tänka mig vilken otrolig tung och fruktansvärd resa han har varit med om. Han verkar som tur är ha haft många fina och stöttande människor runt sig och nyligen skrev han på facebook att han hade fem behandlingar kvar! Så det verkar ju som om han är påväg tillbaka och det är otroligt roligt att höra! Jag har ett armband från Ung Cancer för att stödja deras fantastiska arbete för unga cancerdrabbade. Det kostar ynka 100:- så det tycker jag alla borde kunna bidra med!
 

let's get undressed

Kim Cesarion - Undressed
 
Bjuder på lite skön kvällsmusik från en relativt ny artist från Sverige, Kim Cesarion ! Första gången jag hörde den här visste jag inte vad jag tyckte, men nu efter att ha nötat den några gånger älskar jag den. Hans röst är ju helt magisk. Så tryck på play och njuuuut. Och om ni inte gillar den, lyssna igen! (Låten finns även på Spotify, HÄR)

nedräkning

 
Bilden är på min älskling från våran lilla promenad igår. Skönt att bara traska runt och njuta, det känns verkligen att våren har kommit för att stanna. Lite ångest bara att sista lovet på gymnasiet börjar lida mot sitt slut. Imorgon är det bara två månader kvar till studenten, hur sjukt är inte det?

en trött Vilma

Blev lite hundvakt nu några timmar. Men var inte så mycket att vakta då Vilma hoppa upp i mamma och pappas säng direkt och la sig. Hon tyckte inte alls det var särskilt kul att jag sprang runt och fota henne när hon bara ville sova!

nya löparskor

Imorse när jag vaknade hade inte jag en aning om vad jag skulle hitta på idag.
Jag tänkte att "det blir väl en dag då jag tittar på tv hela dagen" men som tur var hade jag Lisa till min räddning. Vi tog en roadtrip till Grebbestad dels för att lämna min balklänning så de kan sy upp den och sedan för en sväng till Sportshopen. Med oss hem fick vi varsina par löparskor! Dessa från Nike för 799:-
 

april april

Jag erkänner! Jag blev grundlurad på självaste 1 april. Det var längesen jag blev så lurad och självklart blev jag lurad av min bästa kompis Fannie (som numera bor i Norrköping då hon går gymnasiet där) vars mening med livet är att lura människor på 1 april. Jag har alltid varit den första hon lurat varje år när vi gått till bussen tillsammans med "du har lite tandkräm på läppen". Och varje gång jag kollar om jag har någon tandkräm på läppen har hon skrattat ihjäl sig och skrikit "april april". Ja, det är Fannie i ett nötskal.
 
Men så var det ju första april igår och när hon ringde och sa att hon var hemma tänkte inte jag alls på vilken dag det var. Hon ville att jag skulle komma upp när jag slutat jobba och det brukar jag alltid göra när hon är hemma så jag traskade upp och började plinga på dörren. Trots att det var låst och att persiennerna var nerdragna så fattade jag ändå inte att jag blivit lurad, jag stod alltså där i drygt fem minuter och bara väntade på att någon skulle öppna. Det var först när jag ringde och bad henne att öppna som jag fick världens flabb i örat på mig som jag fattade. "Helvete...."
 
Tur att jag tycker om dig så mycket för annars hade jag aldrig förlåtit dig! Miss you!!!

påsklov

Äntligen har jag också påsklov!
Dessa fem dagar har varit intensiva och roliga samtidigt som dom varit påfrestande! Nu är jag glad över att jag tjänat ihop pengar och har framför mig några riktiga slappdagar. Träning, pojkvän och pluggning ska ske under veckan och sedan på lördag ser jag fram emot en kväll hos favoritkillen Max som fyller 18! I skrivande stund sitter jag och lyssnar på Tomas Ledin (tröttnar aldrig på hans låtar) och längtar till sommaren, det grillade köttet och ölen på sea lodge.
 
Vill passa på att be så mycket om ursäkt för alla tråkiga instagram-bilder. Måste bättra mig på att fota med kameran. Den står bara och dammar nu min lilla bebis och jag har riktigt dåligt samvete över det. Så, bättring på den fronten ska bli!
 

Fina kusten, havet och Väjern. Världens bästa ställe och bo på. // Ett litet hörn från mitt jobb! Se så fint vi har det och det känns som om jag kommer trivas sååå bra här i sommar!