hemma från Lindvallen

Hemma efter en kort vecka i Lindvallen med ett trevligt sällskap! Första året jag är besviken på vädret men i helhet har det, som vanligt, varit helt fantastiskt att vara uppe i fjällen. Längtar redan tillbaka! Har inte fått tillbaka min iphone än så jag fick inte tagit ett enda kort där uppe (snyft) så bilderna nedan är snodda från Louise och Lisa!
 

håll käften

Jag tänkte ta upp något som jag blev irriterad på imorse.
En person på facebook hade publicerat en video från nyhetsmorgon. Tilde och Peter interljuvar skribenten Rebecca Weidmo Uvell som skrev på Aftonbladets debattsidor om "Träningshetsen". Rebecca sitter där och säger att träning har blivit en fixering och en hets för många. Hon tycker helt enkelt det har ballat ur. Hon pratar om hur arbetsgivare gått överstyr när dom klättrar på kickoffen eller erbjuder gymkort till sina arbetare. Träning, tycker hon, ska vara privat. Absolut, det finns ingen annan än du som kan bestämma om du ska träna eller inte men andra kan fortfarande motivera dig. Att visa, som i detta fall, som arbetsgivare att man värnar om sina arbetare och vill att de ska må bra genom att göra aktiviteter och erbjuda ett spinningpass tycker jag låter helt fantastiskt. Vi vill att andra i vår omgivning ska må bra och leva ett härligt och friskt liv med allt vad det innebär.   
 
De senaste 30 åren har övervikt och fetma ökat kraftigt i världen.
14% i sverige, män och kvinnor, mellan 16-84 år lider av fetma. I USA, 2008, led 62% av befolkningen av fetma. Det är helt otroliga siffror och USA är inte värst. Dessa människor dör tidigt på grund av att de är överviktiga. Om du hade kunnat, tio år tidigare, fått en person som lider av övervikt/fetma att börja träna och gå ner i vikt genom att erbjuda hen ett gymkort, hade inte du gjort det då? 
 
Det spelar egentligen ingen roll om vi lider av övervikt eller fetma.
Alla behöver träning för att må bra! Det behöver inte, alla gånger, handla om att gå ner i vikt. Det kan handla om att slappna av, tänka på annat och leva sunt. Träning är en av de bästa botemedlen för just stress som många lider av idag. Att träning har blivit en trend tycker jag är den bästa trenden på länge. Kan jag motivera andra att träna och må bra genom att ha en blogg och dela med mig av min träning så skulle jag göra det alla dar i veckan. Träning är bra så länge att man inte går över gränsen. Vad är då att gå över gränsen? Enligt mig är det för att bara dra några exempel när man inte lyssnar på sin kropp och skadar sig eller att sluta äta. Det krävs ett ansvar om man vill träna. Du måste vara påläst om vad som händer med kroppen när du tränar och ta reda på hur man ska äta rätt för att du ska nå resultat eller för att det ska vara hälsosamt. Det krävs ansvar i allt vi gör. Du får inte körkort utan att du klarat ett teoriprov och med den dåliga metaforen tycker jag att livet också fungerar. 
 
Så när du, Rebecca Weidmo Uvell, kommer och sätter dig i nyhetsmorgon och klagar på "träningshets" blir jag så fruktansvärt irriterad. Det är sånna som du som får det att låta "okej" med att komma på ursäkter till att inte gå ut och gå en promenad. Det är sånna som du som får det låta "okej" med att inte träna. Och jag gillar inte sånna som du.
 
Bilder från Weheartit.com

träningssnack

Kläderna kommer från Nelly, HM, Stadium, Gymgrossisten, Intersport och Nike
 
Blir inte träningar så mycket roligare när man har snygga och färgglada träningskläder?
Det tycker jag i alla fall! Att min fotboll har startat igen har verkligen satt igång träningshjärnan. Kände igår, när jag och min pojkvän var ute och sprang, att den där gamla fotbollskonditionen man hade för några år sedan är på god väg tillbaka! För tillfället tycker jag det räcker med 3-4 träningstillfällen i veckan. Så småningom kommer jag förhoppningsvis vilja öka det. Har ju faktiskt ett presentkort på tre tillfällen med en PT jag inte använt än (Mycket dåligt Frida!) men jag kan inte säga annat än att jag haft tankarna på annat än träning i höst! Så, när jag väl sätter igång med det så kommer det bli andra bullar!

changing lives

Jag tycker ni borde klicka er in på min vän Fannie's blogg och läsa om hennes volontär-resa i Kenya! Hon har ingått i ett projekt där man kämpar för att sporten ska vara det första valet för barnen. Jag är så sjukt imponerad av Fannie! 
 
Bilden är tagen från Fannie's blogg. 

soulmate

 
Idag firar vi 8 månader tillsammans. Tiden går så fort med dig mitt hjärta.
I slutet av januari kan man nästan säga att vi har hållt ihop i ett år!
Tack för att du finns i mitt liv. Jag älskar dig så ❤

movement

 Igår tog jag fram några gamla bilder ur arkivet och börja leka lite med photoshop! Gud vad roligt det var och ett plus är också att jag blev riktigt nöjd med dessa två. Blir så mycket mer känsla och liv i bilderna som jag tröttnat  lite på. Mer självportättfotograferingar får planeras in nu när vi går mot ljusare tider! 

fredagsmys

 
I fredags bjöds det på en fantastisk förmiddag på Göteborg Spa tillsammans med mitt ❤. Det var nämligen min julklapp från honom och det var så himla behövligt. Fick en otrolig ansiktsbehandling där jag också fick lära mig väldigt bra saker om just min hud och hur jag ska ta hand om den. Huden kändes len som en bebisrumpa när jag var klar! På fredag, den elfte januari, är det min älsklings födelsedag och jag hoppas att jag har fått till den perfekta presenten. Älskar dig mer och mer för varje dag hjärtat, så mycket att det gör ont i mig. 

nyårsprat och 2013

 
 
Såhär såg jag ut på nyårsafton. En enkel topp och under hade jag en glitterkjol. Festligt och enkelt! Kvällen började tillsammans med mina finaste tjejer hos Louise där vi skulle käka middag. Jag stod för varmrätten som blev laxplanka, det blev faktiskt riktigt gott! Hela middagen var en riktig tiopoängare. Dock fick Fannie ett 2 cm långt fiskben i halsen som slutade med att hon fick åka in till sjukan för att få ut det! Haha, ett riktigt äventyr på självaste nyårsafton. Själv drog jag efter middagen vidare med bilen in till Uddevalla för att få fira tolvslaget med min älskling. Jag ville helt enkelt få med båda delarna! Jag ville fira in det nya året med mina vänner och min pojkvän och då fick det bli såhär, vilket jag inte hade något emot. Gillar egentligen inte nyår så det var skönt och vara nykter!
 
Har stora förväntningar på 2013. Som jag nämnt hundra gånger är det bara fem månader kvar (exakt på lördag) tills jag står där och skriker av lycka som student! Därefter väntar en underbar sommar på världens bästa västkust. Efter sommaren är det dags att släppa taget om all trygghet och stå på egna ben. Jag har bestämt mig nu att jag VILL till Australien och att jag SKA till Australien! Så, i stora drag, kommer mitt år att se ut och det kunde inte sett bättre ut.