håll käften

Jag tänkte ta upp något som jag blev irriterad på imorse.
En person på facebook hade publicerat en video från nyhetsmorgon. Tilde och Peter interljuvar skribenten Rebecca Weidmo Uvell som skrev på Aftonbladets debattsidor om "Träningshetsen". Rebecca sitter där och säger att träning har blivit en fixering och en hets för många. Hon tycker helt enkelt det har ballat ur. Hon pratar om hur arbetsgivare gått överstyr när dom klättrar på kickoffen eller erbjuder gymkort till sina arbetare. Träning, tycker hon, ska vara privat. Absolut, det finns ingen annan än du som kan bestämma om du ska träna eller inte men andra kan fortfarande motivera dig. Att visa, som i detta fall, som arbetsgivare att man värnar om sina arbetare och vill att de ska må bra genom att göra aktiviteter och erbjuda ett spinningpass tycker jag låter helt fantastiskt. Vi vill att andra i vår omgivning ska må bra och leva ett härligt och friskt liv med allt vad det innebär.   
 
De senaste 30 åren har övervikt och fetma ökat kraftigt i världen.
14% i sverige, män och kvinnor, mellan 16-84 år lider av fetma. I USA, 2008, led 62% av befolkningen av fetma. Det är helt otroliga siffror och USA är inte värst. Dessa människor dör tidigt på grund av att de är överviktiga. Om du hade kunnat, tio år tidigare, fått en person som lider av övervikt/fetma att börja träna och gå ner i vikt genom att erbjuda hen ett gymkort, hade inte du gjort det då? 
 
Det spelar egentligen ingen roll om vi lider av övervikt eller fetma.
Alla behöver träning för att må bra! Det behöver inte, alla gånger, handla om att gå ner i vikt. Det kan handla om att slappna av, tänka på annat och leva sunt. Träning är en av de bästa botemedlen för just stress som många lider av idag. Att träning har blivit en trend tycker jag är den bästa trenden på länge. Kan jag motivera andra att träna och må bra genom att ha en blogg och dela med mig av min träning så skulle jag göra det alla dar i veckan. Träning är bra så länge att man inte går över gränsen. Vad är då att gå över gränsen? Enligt mig är det för att bara dra några exempel när man inte lyssnar på sin kropp och skadar sig eller att sluta äta. Det krävs ett ansvar om man vill träna. Du måste vara påläst om vad som händer med kroppen när du tränar och ta reda på hur man ska äta rätt för att du ska nå resultat eller för att det ska vara hälsosamt. Det krävs ansvar i allt vi gör. Du får inte körkort utan att du klarat ett teoriprov och med den dåliga metaforen tycker jag att livet också fungerar. 
 
Så när du, Rebecca Weidmo Uvell, kommer och sätter dig i nyhetsmorgon och klagar på "träningshets" blir jag så fruktansvärt irriterad. Det är sånna som du som får det att låta "okej" med att komma på ursäkter till att inte gå ut och gå en promenad. Det är sånna som du som får det låta "okej" med att inte träna. Och jag gillar inte sånna som du.
 
Bilder från Weheartit.com
2GD

Perfekt!

Håller med dig, men jag tror också tyvärr att det finns många som lider av ortorexi i dagens samhälle . Med det sagt tkr jag inte att det är fel att jag kunde utnyttja mitt friskvårdsbidrag genom ett gymkort på mitt förra jobb, eller att vi spelade volleyboll (med varsin öl i handen, förvisso) på vår sommar-kickoff . Det är ju kul !! Tycker bara det är bra att flera tränar och värnar om sina kroppar, det är ju den enda kroppen man har att sköta .

Kan man få en källa på siffrorna i den här texten?
"De senaste 30 åren har övervikt och fetma ökat kraftigt i världen.
14% i sverige, män och kvinnor, mellan 16-84 år lider av fetma. I USA, 2008, led 62% av befolkningen av fetma. Det är helt otroliga siffror och USA är inte värst. Dessa människor dör tidigt på grund av att de är överviktiga. Om du hade kunnat, tio år tidigare, fått en person som lider av övervikt/fetma att börja träna och gå ner i vikt genom att erbjuda hen ett gymkort, hade inte du gjort det då? "

Skulle verkligen uppskatta det!! :)
Kanonfin blogg!

Svar: http://www.forskning.se/nyheterfakta/teman/fetma/tiofragorochsvar/hurvanligarfetma.5.61c03dad1180e26cb8780005234.html Där hittade jag detta! :)
Tack! :)
Frida Östberg
Kom ihåg mig?